Hur tätt ska syren planteras?

Innehållsförteckning

Hur tätt ska syren planteras?

Hur tätt ska syren planteras?

Plantering av syren Plantorna behöver ställas ner i vatten innan plantering. Låt dem stå och dra så att de blir ordentligt genomvattnade. Jorden där de ska planteras behöver luckras upp ordentligt. ... 3-4 plantor per meter brukar vara lagom.

Vad ska man göda Syren?

Gödsla syrenen en gång på våren med Trädgårdsgödsel Spira, och en gång inför vintern i augusti med Trädgårsgödsel Mognad. Klipp bort gamla frökapslar för att stimulera till en rikligare blomning påföljande år. Äldre syrener kan bli höga och tappa bladen längst ner på stammen.

Vilken kaprifol doftar mest?

Blommar mellan maj och juni. Till skillnad mot den äkta kaprifolen så är vildkaprifolen något härdigare, och klarar sig ända till växtzon 4. Vildkaprifolen ger röda bär och doftar även betydligt mer än den äkta kaprifolen.

Var trivs syren?

Den är lätt att plantera och trivs i både i soliga och halvskuggiga lägen. Syren klarar sig bra i de flesta jordar, så länge jorden inte är alltför sandig eller lerig. Får den välja helt själv vill den helst att jorden ska vara näringsrik och lite fuktig, då trivs den som allra bäst.

Relaterade inlägg: