Vilka bär passar ihop med krusbär?

Innehållsförteckning

Vilka bär passar ihop med krusbär?

Vilka bär passar ihop med krusbär?

Ingefära, kanel, körvel och citronskal passar bra ihop med krusbär. Bären plockas efterhand som de mognar. Smultron är godast att äta nyplockade och solvarma. De förlorar mycket av sin fina arom om de kokas till sylt.

Hur äter man krusbär?

Krusbärsmarmelad, krusbärspaj eller het chutney ... Krusbär är inte bara goda att äta solvarma direkt från buskarna. De gröna och mörkt vinröda bären, med eller utan ludd, är också underbara i desserter – och till grillat!

Vad äter upp Krusbärsblad?

När larven vuxit till sig, och ätit upp sig på de inre bladen, ja det är då du i regel upptäcker att något är fel. Det är då som du ser att dina buskar plötsligt saknar blad. Dock, som tur är, så varierar dess aktivitet från år till år. Den äter inte bara på krusbär utan även röda och vita vinbär.

Hur nyttigt är smultron?

Smultron heter ”wild strawberries” på engelska vilket avslöjar det nära släktskapet mellan dem. Om du får chansen att äta smultron är du en tok om du inte tar den. De är oerhört rika på antioxidanter och kan närmast beskrivas som små koncentrerade jordgubbar med allt nyttigt de innehåller.

Relaterade inlägg: