Vilken färg på gardiner till svart soffa?

Innehållsförteckning

Vilken färg på gardiner till svart soffa?

Vilken färg på gardiner till svart soffa?

Vad du nu ska göra är att ”plocka upp” dessa kulörer, och antingen matcha dem med kompletterande kulörer eller sådana som går ton-i -ton. Exempel: Din soffa eller dina väggar är grå, så du tar upp det gråa genom att även välja grå gardiner. Eller också väljer du en kulör som kompletterar det grå, som till exempel rosa.

Vilken färg på kuddar till svart soffa?

Färger på kuddarna För att skapa en harmonisk känsla kan man tänka att en eller några kuddar ska ha en basfärg som går ton i ton med resterande färger i rummer tex väggfärg, soffans färg osv.. Basfärger är neutrala färger allt från vitt, ljust beige, beige, ljust grått, grått, brunt till svart.

Vilken Soffmodell?

Den allra vanligaste soffmodellen är en klassisk 3-sitssoffa. 3-sits betyder att soffan lämpar sig för max tre personer, 2-sitssoffor lämpar sig för två personer, osv.

Hur stor soffa?

Storleken på soffan har såklart med att göra hur många ni är, och hur stort rummet är . För små möbler i ett stort rum ger en känsla av gymnastikhall och stort flöde. För stora möbler i ett litet rum kan lätt bli lite tryckande. Men riktlinjen brukar vara att man hellre går på lite stort än för litet.

Vilken färg på gardiner?

Ljusa, färgglada eller mönstrade gardiner Välj gärna neutrala färger på dina gardiner som går i ton med rummets övriga färger. Välj till exempel en färg som är två eller tre toner mörkare än din vägg. Var försiktig med mönster – gardinen ska hjälpa till att skapa en helhet men inte vara i fokus.

Vilken färg på kuddar till beige soffa?

Lila prydnadskuddar passar jättebra ihop med grå och gula kuddar. Men ett tips är när ni inreder med så starka statement färger som gult och lila är, att bara använda några av dem. Grå och beige kuddar går att använda fler av och passar även bra att ha som bas i bakgrunden.

Relaterade inlägg: