Vad orsakas flatlöss?

Innehållsförteckning

Vad orsakas flatlöss?

Vad orsakas flatlöss?

Flatlöss är millimeterstora parasiter som främst sprids via intim kroppskontakt. De uppehåller sig i hudområden med grövre hårväxt där de orsakar hudutslag och klåda. För att bli av med lössen krävs noggrann hygien och läkemedel som du köper receptfritt på apoteket.

Hur mycket kliar flatlöss?

Symtomen man får när man fått flatlöss är att det kliar väldigt mycket där man har hår på kroppen. De börjar ofta klia ungefär en månad efter att man blivit smittad. Äggen som flatlusen lägger ser ut som små droppar på hårstråna, men både lössen och äggen är ofta så små att man inte ser dem.

Har klåda på kroppen?

Klåda på kroppen Kan bero på att huden är torr. Det kan också bero på skabb eller uppenbara orsaker som vattkoppor och olika former av hudsjukdomar som eksem eller psoriasis. Klåda på hela kroppen kan bero på andra sjukdomar som inte är lika uppenbara, till exempel diabetes, leversjukdom, njursjukdom eller blodsjukdom.

Hur skapas flatlöss?

Flatlöss är en sorts hudparasit som främst smittar vid sex. De trivs i könshår men kan också finnas i ögonbryn, ögonfransar, skägg, och hår under armarna, på överkroppen eller låren.

Relaterade inlägg: