Vad växer under Tall?

Innehållsförteckning

Vad växer under Tall?

Vad växer under Tall?

dagliljor och iris på den soliga sidan och martagonliljor och hostor/funkior på den skuggiga. Till en gammal tall med hög stam och tämligen gles krona passar rododendron, azalea och ljung bra som sällskap. De har ju också i stort samma krav på jord och tallens rötter är djupa medan rododendronens är grunda.

Vad kan man plantera under en gran?

Djupgående rötter har bl. a. äpple, ek, avenbok och rönn. Så på den södra sidan kan man plantera många olika perenner som gillar sol eller halvskugga på den norra sidan går skuggtåliga växter bra.

Vilka växter passar i lerjord?

Här är några förslag: Bondpion, luktpion, trädgårdsstormhatt, agastache, jättedaggkåpa, ulleternell, akleja, plymspirea, oktoberaster, stjärnflocka, blodormrot, fingerborgsblomma, silvermartorn, solros, kärleksört, iris, krollilja, myskmalva, kantnepeta, jättevallmo, höstflox, stäppsalvia, kransveronika.

Kan man plantera om en björk?

Viss går det bra att plantera björkar man grävt upp själv. Den rätta tiden är nu på våren, det låter konstigt men när björkens löv är stora som "musöron" kan dom grävas upp och planteras om.

Hur djupt ska man plantera Björk?

Plantera björken lika djupt som den växte i skogen och så vattna innan du öser igen hålet. Ös sedan på mer jord och vattna igen några gånger.

Relaterade inlägg: