Hur säkra är preventivmedel?

Innehållsförteckning

Hur säkra är preventivmedel?

Hur säkra är preventivmedel?

P-piller är ett mycket säkert preventivmedel. Rätt använt skyddar kombinerade p-piller till 99,7 procent och minipiller till 96-99 procent. Det finns också en rad positiva bieffekter hos p-piller, fördelar som man så att säga ”får på köpet”. P-piller skyddar mot en rad sjukdomar.

Vad ska man göra om man inte vill bli gravid?

Det finns två sätt att minska risken att bli gravid efter att du har haft ett oskyddat slidsamlag. Det ena sättet är att sätta in en kopparspiral. Det andra sättet är att ta ett akut-p-piller.

Kan man bli gravid om man har p stav?

Hur det blir för just dig vet du först när du har provat. P-staven ger skydd i tre år. Efter den tiden måste den bytas ut. Du kan bli gravid på en gång om du inte sätter in en ny p-stav eller om du tar ut den innan tre år har gått.

Kan man bli gravid med Mellanpiller?

Mellanpiller och minipiller är ett preventivmedel i tablettform som du tar varje dag. De innehåller könshormonet gestagen. Mellanpiller och minipiller ger ett säkert skydd mot graviditet om du tar dem som du ska.

Hur säkra är Mellanpiller?

Hur fungerar mellanpiller och minipiller? Mellanpiller och minipiller gör sekretet i livmoderhalsen segt så att spermierna får svårt att komma in i livmodern.

Relaterade inlägg: