När kan man berätta för arbetskamraterna att man är gravid?

Innehållsförteckning

När kan man berätta för arbetskamraterna att man är gravid?

När kan man berätta för arbetskamraterna att man är gravid?

Du har egentligen aldrig någon skyldighet att berätta att du är gravid. Däremot måste du meddela arbetsgivaren minst två månader i förväg när du vill ta ut föräldraledighet. Det är allt. i stället rätt till havandeskapspenning.

Hur berätta att man är gravid på jobbet?

Det finns inga regler för hur man berättar för arbetsgivaren att man är gravid. Det brukar gå bra att berätta om graviditeten för sin chef utan att be om ett formellt möte och det går också alldeles utmärkt att till exempel berätta via mejl om man vill det.

Får man äta havskräftor när man är gravid?

Här är exempel på arter som du kan äta hur mycket som helst av: torsk, sej, kolja, sill, odlad lax, rödspätta, flundra, bergtunga, rödtunga, räkor, havskräftor, kummel, uer, makrill, vitling, lubb, långa, fjärsing (det finns fler arter på slv.se) Livsmedelsverket säger: Vill du leva hälsosamt?

Kan man äta Insjökräftor som gravid?

Det går bra att äta kräftor, svenska och utländska. Det spelar ingen roll om de är färska eller frysta. ... Där kan du skriva in namnet på olika livsmedel och snabbt få svar på om de är okej att äta eller inte som gravid.

Kan man äta ostron när man är gravid?

Ja, du kan äta ostron när du är gravid. Livsmedelsverket rekommenderar gravida att äta fisk och skaldjur 2–3 gånger i veckan och då variera mellan feta och magra sorter.

Relaterade inlägg: