Vad behöver man när man är gravid?

Innehållsförteckning

Vad behöver man när man är gravid?

Vad behöver man när man är gravid?

När du är gravid behöver din kropp extra näring, vitaminer och mineraler. Du kan äta det mesta och det är bra att äta varierat. Mat som innehåller mycket näring är till exempel fullkornsprodukter, gröna bladgrönsaker, rotfrukter, bönor, fet fisk, ägg, mejeriprodukter, frukt, frön och nötter.

Vad ska man äta för tillskott när man är gravid?

Alla som kan tänkas bli gravida inom några månader rekommenderas att ta tabletter med 400 mikrogram folsyra varje dag, och att fortsätta med det fram till vecka 12 i graviditeten. Det minskar risken för ryggmärgsbråck hos fostret. Folat är ett B-vitamin som behövs för att bilda nya celler och röda blodkroppar.

Varför blir man förstoppad när man är gravid?

Förstoppning är vanligt under graviditet, och beror främst på att hormonerna i kroppen förändras under graviditeten vilket kan påverka tarmtömningen. Om du bajsar mer sällan än före graviditeten så kan du ha förstoppning.

Får man äta magnesium som gravid?

Graviditet: Det finns inga kända risker vid användning av magnesium som substitutionsbehandling under graviditet. Amning: Passerar över i modersmjölk men risk för påverkan på barnet synes osannolik med terapeutiska doser.

Kan man äta Q10 när man är gravid?

Studie visar att tillskott av Co Q10 (Koenzym Q10) minskar risken för graviditetstoxikos, tidigare kallat havandeskapsförgiftning.

Relaterade inlägg: