Vad är det för fel på min planta?

Innehållsförteckning

Vad är det för fel på min planta?

Vad är det för fel på min planta?

Om bladen börjar gulna på din växt så beror det oftast på övervattning. Lösningen är att chilla med vattningen helt enkelt. Även om du tycker att du inte vattnar så mycket så kan växten vara för blöt. ... Om ett blad väl har gulnat så kommer det inte att återhämta sig, så det är bara att plocka bort det.

Varför dör Monstera?

En monstera behöver nämligen syre för att överleva, och om jorden är allt för blöt under en längre period fylls luftfickorna med vatten vilket slutar med att växten drunknar och bladen gulnar. Kan låta dramatiskt men så är det!

Varför hänger min Monstera?

🌿 När plantan har vuxit till sig lite kan monstera ibland bli något “hängig”. Ute i naturen är den ju trots allt en klättrande växt som slingrar sig runt stammar och grenar för att komma upp mot solen. ... De hjälper nämligen växten att ta upp extra syre genom luften.

Vilken jord behöver Monstera?

Jord och näring till monstera Mullrik, genomsläpplig blomjord. Använd rejäla krukor och bottna med lecakulor som dräneringslager.

Varför tappar Gullrankan blad?

Odla svarar: Det låter som om den inte får tillräckligt med ljus just där - en vanlig "åkomma" under vintern. Kanske ni kan ordna tilläggsbelysning i form av en lysrörslampa? Men det är inte säkert att det blir nya blad på den delen som har tappat dem, men försöka duger ju.

Hur mycket ljus behöver Monstera?

Men som alla andra växter behöver även monstera en del skötsel för att trivas. Mycket solljus men helst inte där den står direkt i den varma eftermiddagssolen. Med andra ord – sol på morgon och förmiddag men skugga under eftermiddagen. Ställ inte växten direkt i fönstret, utan cirka 2-3 meter in i rummet från fönstret.

Hur plantera Monstera?

Plantera utan innerkruka Ett annat sätt att plantera din monstera på är att ta en ytterkruka med hål, täcka botten med krukskärvor eller grus samt hälla i en del färsk krukjord. Därefter tar du din monstera, tar ur växten ur sin innerkruka försiktigt, för att sedan ställa ner jordklumpen i ytterkrukan.

Relaterade inlägg: