Vart bor skunken?

Innehållsförteckning

Vart bor skunken?

Vart bor skunken?

Skunkar eller stinkdjur (Mephitidae) är en familj i däggdjursordningen rovdjur med 12 arter som lever främst i Nord- och Sydamerika. Efter nyare genetiska undersökningar anses även släktet stinkgrävlingar (Mydaus) som förekommer i sydöstra Asien tillhöra skunkar.

Hur försvarar sig skunkar?

Som alla skunkar producerar dessa djur en illaluktande vätska i sina analkörtlar för att försvara sig mot angripare om de blir hotade.

Hur många Doftkörtlar har en skunk?

Alla köttätare har anala doftkörtlar, men de är extremt välutvecklade i skunks. Var och en av de två körtlarna har en nippel associerad med sig, och stinkdyr kan rikta sprayen med mycket samordnad muskelkontroll.

Kan man ha en skunk som husdjur?

Generellt sett måste djuren vara födda och uppfödda i fångenskap för att få hållas som sällskapsdjur.

Finns Mård i Sverige?

Utbredning. Skogsmården finns i stora delar av Europa och centrala Asien. Den förekommer i Sveriges skogar utom på Gotland. När rävskabben började uppträda i Sverige ökade antalet mårdar.

Får man ha en säl som husdjur?

Det är inte tillåtet att ha apor, rovdjur eller rovfåglar som sällskapsdjur. ... Djuren måste vara födda och uppfödda i fångenskap för att hållas som sällskapsdjur. Du får inte ha djur som fångats i det vilda.

Vad bor järven?

Järven finns runt hela det norra halvklotet, inklusive Alaska, Kanada och Ryssland. Den verkar trivas lika bra på fjällhed och tundra som i storskog och på myrar. I Sverige lever järven än så länge mest i fjällvärlden, men börjar komma tillbaka till de skogsmarker där den fanns före 1800-talets stora rovdjursutrotning.

Relaterade inlägg: