Vilka olika vegetariska inriktningar finns det?

Innehållsförteckning

Vilka olika vegetariska inriktningar finns det?

Vilka olika vegetariska inriktningar finns det?

Det här betyder de olika matinriktningarna Ovo-vegetarianism – du äter vegetariskt med tillägg av ägg. Lakto-ovo-vegetarianism – du äter vegetariskt med tillägg av mejeriprodukter och ägg. Pescetarianism – du äter mejeriprodukter, ägg, fisk och skaldjur. Demivegetarianism – utöver ovanstående äter du också kyckling.

Vilka är de tre största typerna av vegetarisk kost?

Varianter på vegetariskt

  • Vegansk mat består helt av vegetabilier utan något inslag från djurriket, alltså varken kött, fisk, skaldjur, mjölkprodukter, ägg eller honung.
  • Lakto-vegetarisk mat innehåller vegetabilier och mjölkprodukter.
  • Lakto-ovo-vegetarisk mat innehåller vegetabilier, mjölkprodukter och även ägg.

Varför är jag vegetarian och äter fisk?

En pescetarian, eller ”stockholmsvegetarian”, äter en vegetarisk kost men även fisk och skaldjur. En pescetarian kanske inte anses som en ”riktig” vegetarian i allas ögon, men ett intag av fisk kan bidra till att man får i sig mer av t ex D-vitamin och omega 3-fettsyror.

Vad är Stockholms vegetarian?

Lakto-ovo-vegetarian som äter fisk och skaldjur. Kallas även Stockholmsvegetarian.

Vad kallas en person som inte äter fisk?

I Sverige brukar det vara vanligt att kalla sig vegetarian om man inte äter kött, fisk, fågel eller skaldjur, men i ordets rätta bemärkelse utesluter en vegetarian allt som kommer från djur, alltså även ägg och mejeriprodukter.

Vad är det för skillnad på vegan och vegetarian?

I teorin samma sak som vegan. Äter inte animalier men är ofta inte så strikt att hen utesluter exempelvis honung eller smågodis med gelatin.

Relaterade inlägg: