Vilka IT-jobb behövs?

Innehållsförteckning

Vilka IT-jobb behövs?

Vilka IT-jobb behövs?

Exempel på IT-jobb

  • Utvecklare/programmerare.
  • Teknisk projektledare.
  • Systemarktitekt.
  • Systemutveckling.
  • IT-konsult.
  • IT-säkerhet.

Vilken IT utbildning passar mig?

Två bra IT utbildningar på kandidatnivå är Datavetenskapligt program och Systemvetenskap, som ger dig rätt kompetens för att få ett bra jobb inom IT. En annan universitetsutbildning som ger dig bra förutsättningar för arbetslivet är Software Engineering and Management som finns både som kandidat- och masterutbildning.

Hur börjar man jobba inom IT?

Utbilda dig till en karriär inom IT Är du intresserad av att utbilda dig inom IT och att lära dig programmering så får du en bra start om du väljer det yrkespaket med IT-inriktning som vi erbjuder. Det är en utbildning som ger dig förutsättningarna för att börja bygga en karriär inom IT där du har många möjligheter.

Vad är data IT?

I grunden handlar det om att arbeta med information på olika sätt, att samla in information som du sen strukturerar och analyserar eller att presentera och sprida information genom till exempel webbplatser eller sociala medier.

Vad tjänar en IT koordinator?

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa löneutvecklingen för it-samordnare, systemförvaltare....Löneskillnader mellan män och kvinnor.
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201742 500 kronor43 500 kronor
201845 400 kronor44 500 kronor
201944 500 kronor45 700 kronor
202044 800 kronor47 000 kronor

Vad krävs för att bli IT arkitekt?

Det vanligaste sättet att bli IT-arkitekt är att läsa en högskoleutbildning med datainriktning, till exempel en systemvetenskaplig utbildning eller någon civilingenjörsutbildning med datainriktning.

Hur mycket tjänar en IT säkerhetstekniker?

IT-säkerhetstekniker – 18 månaders utbildning och ger en lön på 32 000-38 000 kronor.

Hur blir man projektledare inom IT?

Bra förberedande grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans program, i första hand på inriktning Dator- och kommunikationsteknik samt på flera av Teknikprogrammets inriktningar. IT-projektledare behöver ha kunskap om projektledning och projektmetodik, samt styrning och administration av IT-projekt.

Relaterade inlägg: