Kan man ha tandställning bakom tänderna?

Innehållsförteckning

Kan man ha tandställning bakom tänderna?

Kan man ha tandställning bakom tänderna?

Därför måste man oftast sätta fast en tunn tråd på baksidan av framtänderna eller sova med en liten skena för att tänderna inte ska flytta sig tillbaka. Denna tandställning kallas för retainer. Hur länge retainern behövs är olika från person till person och måste prövas individuellt.

Vilken tandställning ska man ha?

Om man förenklar det hela kan man säga att avtagbara tandställningar är mer lämpade för barn och att de fastsittande är bättre för ungdomar och vuxna. Det har även lanserats en del avtagbara tandställningar, som ett alternativ till rälsen, som i stort sätt uteslutande används av vuxna.

Hur länge ska man ha tandställning bakom tänderna?

Fastsittande retainer kallas även bondad eller limmad retainer. Det är en metalltråd som fästs på insidan av framtänderna. Tråd som inte orsakar några problem kan sitta kvar så länge som du vill hålla framtänderna raka, men den måste regelbundet kontrolleras av en tandläkare.

Kan tänder flyttar på sig efter tandställning?

Det är väldigt irriterande om tänderna förskjuts igen efter tandställning eller annan tandreglering och får många att tvivla på behandlingen. Tänderna och käken tenderar dock att flytta tillbaka till sin ursprungliga position, beroende på det ursprungliga tillståndet.

Hur vet man om man ska få tandställning?

Oroa dig inte, nu kan du bära dem också - den här appen kan du prova braces med olika färger. Applicera bara klistermärkena på din egen och du kommer se själv vad du skulle se ut med behållare. När du lägger till klistermärken på dina foton kommer du att charma alla med ditt söta leende.

Vilken tandreglering är bäst?

Klassiska rälsen Rälsen är en klassisk tandställning och en välbeprövad metod för tandreglering. Med hjälp av den precision man kan uppnå med den fasta buccala apparaturen kan man säga att med denna metod kan man uppnå de mest exakta resultaten.

Relaterade inlägg: