Hur funka en Trangiakök?

Innehållsförteckning

Hur funka en Trangiakök?

Hur funka en Trangiakök?

Du sätter igång ett spritkök genom att fylla brännaren med T-röd och tända. Det är oftast lättast att tända med tändsticka. Fyll på spriten medan det övre vindskyddet är av och sätt på det innan du tänder. Du ser inte alltid om det brinner, men håller du handen en bit ovanför lågan känner du om det brinner eller inte.

Vad använder man för sprit till stormkök?

Allra först: Bränsle. Ett spritkök tänder du med T-röd. Det kallar också T-sprit eller rödsprit. Det kan du köpa i vanliga mataffärer bland städgrejerna.

Kan man använda Trangia på spis?

Att ha ett Trangia kök för sin krisberedskap & prepping säkerställer att ni alltid kan laga mat även om den vanliga spisen inte fungerar. Trangia har ett brett utbud av campingkök, spritkök, spritbrännare och gasbrännare med mera. ...

Vad för sprit till Trangia?

T-röd, T-sprit, Rödsprit osv. Annan ren sprit på minst 70-80% går också att använda. Ren Etanol är effektivt men sotar mycket.

Hur mycket sprit till Trangia?

Beräkna 1,0 liter rödsprit för matlagning för 2 personer per vecka. Ef- fekt: 10 btu. Förvara spritbrännaren i en plastpåse eller liknande för att förhindra korrosions- skador på kokkärlen.

Relaterade inlägg: