Hur skura golv?

Innehållsförteckning

Hur skura golv?

Hur skura golv?

Såpskurning steg för steg Dammsug trägolvet ordentligt innan du börjar skura. Blöt ned golvet med kallt vatten, förslagsvis några bräder i taget. Ta 2-3 dl såpa till ca 10 l vatten i en ren hink till skurning av ett normalsmutsigt trägolv. Vid såpskurning av ett väldigt torrt trägolv ta dubbla mängden såpa.

Hur rengöra golv?

Häll rikligt med vatten i en hink med några droppar såpa. Använd hellre för lite än för mycket om det inte är väldigt skitigt på golvet och du måste lösa upp fläckar på golvet som sitter åt. Men då måste du moppa golvet två gånger, annars kommer golvet bli klibbigt.

Hur använder man en mopp?

Olika sätt att moppa på:

  1. Grovmoppa – tar bort synlig smuts med en torr eller fuktad mopp på delar av ytan.
  2. Torrmoppa – med hjälp av en torrmopp samlar man ihop och tar bort lös smuts från ytan.
  3. Avfläcka – med en fuktad mopp tar man bort synliga fläckar.
  4. Fuktmoppa – med en fuktad mopp rengör man golvet.

Kan man skura med?

En sådan enkel sak kan vara att skura golv med diskmedel eller att skura golv med ättika, såpa och klorin. ... ett köksgolv får ofta fett på sig och diskmedel löser fett vilket gör att man inte behöver gå och köpa ett speciellt rengöringsmedel för detta ändamål, skura golv med diskmedel finns ju alltid hemma.

Hur skrubbar man golv?

Moppa golvet med vattenlösningen, dra moppen längs med golvets fiber. Försök att använda så lite vatten som möjligt genom att doppa moppen i hinken och därefter vrida ur den ordentligt. För särskilt envisa fläckar kan du doppa en trasa i outspätt rengöringsmedel och arbeta in medlet i fläcken.

Hur göra Skurgolv?

Skölj av golvet med kallt vatten innan du börjar med såpskurning.

  1. Dosera 5-8 dl Herdins Linoljesåpa till 10 L kallt vatten.
  2. Skura golvet med rotborste! ...
  3. Torka sedan upp överflödigt såpvatten med skurtrasan eller moppen (använd då kallt vatten), efter första partiet brädor, innan du fortsätter med nästa del av golvet.

Hur får man rent plastgolv?

Dammsugning med fast borstmunstycke avlägsnar de flesta torra partiklar från golvet. Fukttorkning har emellertid bättre effekt på mycket fint damm och ger därför en klarare yta. Alternativt ger torr- och fuktmoppning ett gott resultat. Tvätta golvet emellanåt med vatten tillsatt med ett neutralt rengöringsmedel.

Relaterade inlägg: