Är det bra att chippa bilen?

Innehållsförteckning

Är det bra att chippa bilen?

Är det bra att chippa bilen?

Trimningen i sig är laglig, men för att bilen ska användas på allmän väg som vanlig personbil krävs en registreringsbesiktning av bilen.

Vad gör ett chiptrim?

Det finns i huvudsak två olika sätt att optimera, eller trimma motorn. Effektmodulen är en liten box som kopplas in under motorhuven och som sedan förenklat manipulerar sensorerna. På sätt tror bilen att bränsletrycket är lite för svagt, vilket gör att den kompenserar för det.

Hur mycket kostar det att chippa en bil?

Alla bilar som går att motoroptimera genom OBD kostar 3500 kr.

Är Motoroptimering bra?

Vad händer med bränsleförbrukningen efter optimering? En omprogrammering ger alltid en bättre gång, effekt och oftast en lägre förbrukning hos en motor, oavsett om den sitter i en bil, husbil, lastbil, traktor eller båt. Uppgraderingen består i att vi ger motorn mer effekt och vridmoment.

Hur mycket får man öka effekten i en bil?

Angående effektökning gäller annars att du får öka effekt/vrid så mycket som tillverkaren säger, om de inte säger nåt får du öka effekten med 20% och vridet med 10%. Det krävs alltid en regbesiktning om du ändrar effekten.

Hur lång tid tar en Motoroptimering?

Normalt brukar det ta mellan 2-4h beroende på bil. I vissa fall kan det ta längre tid.

Hur lång tid tar det att chippa bilen?

Normalt brukar det ta mellan 2-4h beroende på bil. I vissa fall kan det ta längre tid. Dessutom är kvalité väldigt viktig för oss, vi låter det ta den tid det behövs för att bli perfekt!

Relaterade inlägg: