Vad gör BEO?

Innehållsförteckning

Vad gör BEO?

Vad gör BEO?

Barn och elevombudet, BEO Barn- och elevombudet, BEO, är en del av Skolinspektionen, men har samtidigt en självständig funktion. BEO arbetar för att motverka kränkningar av barn och elever i skola och...

Kan en skola anmäla sig själv till Skolinspektionen?

Lämna uppgifter till Skolinspektionen Om det är allvarliga problem på en skola och huvudmannen inte gör något åt det, kan du vända dig till oss. Det kan vara problem för ett barn/elev, för flera barn/elever eller för hela skolan. Det är inte säkert att dina uppgifter leder till att Skolinspektionen gör en tillsyn.

Vad är Skolinspektionens uppdrag?

Anmälningar till Skolinspektionen Skolinspektionen har tillsynsansvar över förskoleverksamhet, skolbarnsomsorg, skola och vuxenutbildning. Det betyder att myndigheten kontrollerar att kommunen eller den fristående skolan följer de lagar och andra bestämmelser som gäller för verksamheten.

Vad gör man på Skolinspektionen?

Vårt uppdrag är att genom inspektion och tillståndsprövning se till att skolhuvudmän, det vill säga kommunen eller den som driver en fristående skola, sköter sina verksamheter enligt lagar och förordningar. Det är huvudmannen för skolan som ansvar för skolans resultat och kvalitet.

Kan man Orosanmäla skolan?

En anställd på en skola kan inte göra fel genom att göra en orosanmälan, även om det vid socialnämndens utredning sedan visar sig att inget ingripande behöver göras för att skydda barnet. Det är upp till socialnämnden att göra bedömningen av om barnet faktiskt behöver skyddas.

Kan man anmäla skola?

Vad du kan anmäla Du kan anmäla de flesta problem som ditt barn har i skolan eller förskolan. ... blir mobbat eller kränkt, och skolan inte har hindrat att det händer igen. går i särskola fastän barnet inte behöver det. har en lärare eller förskollärare som har gjort något dåligt, eller inte gör det en lärare ska göra.

Vad tittar Skolinspektionen på?

Skolinspektionen granskar regelbundet alla skolor för att se att de följer de lagar och regler som finns för verksamheten. Myndighetens granskning utgår från skollagen, förordningar, läroplaner, kursplaner och andra bestämmelser som verksamheterna är skyldiga att följa.

Vad granskar Skolinspektionen?

Vi granskar regelbundet all skolverksamhet i hela landet för att se att den följer de lagar, regler och läroplaner som finns för verksamheten. Målet är att bidra till att alla barn och elever ska få lika rätt till god utbildning i en trygg miljö, där alla elever når minst godkänt i alla ämnen.

Vad gör skolmyndigheten?

Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) är en statlig förvaltningsmyndighet ska verka för att alla barn, elever och vuxenstuderande med funktionsnedsättning får tillgång till en likvärdig utbildning och annan verksamhet av god kvalitet i en trygg miljö.

Relaterade inlägg: