Varför akutsjukvård?

Innehållsförteckning

Varför akutsjukvård?

Varför akutsjukvård?

Akutsjukvård handlar om att ta hand om skadade och sjuka patienter som råkat ut för olyckor eller sjukdomar. Att arbeta med akutsjukvård ställer höga krav på dig och du bör ha goda kunskaper inom sjukvård för att omedelbart kunna ge rätt hjälp till en sjuk eller skadad person.

Vad får en sjuksköterska göra?

Som akutsjuksköterska ställs du inför situationer där du utifrån symptom och tecken ska identifiera potentiellt livshotande tillstånd och därefter prioritera och fatta snabba beslut om omvårdnadsåtgärder. I vissa fall påbörjar du även en medicinsk utredning och inleder en farmakologisk behandling.

Hur är det att jobba på akuten?

Sjuksköterskeprogrammet är en treårig högskoleutbildning. Huvudämnet är omvårdnadsvetenskap eller vårdvetenskap och teori varvas med praktik. Sjuksköterskeprogrammet finns även att läsa på distans.

Vilka jobbar på en akutmottagning?

Information om akutmottagningen: Du gör en bedömning utefter triage och hittar rätt vårdnivå för patienten. Det är av vikt att du tycker om att arbeta i team då akuta situationer bygger på ett gott teamarbete och ni samarbetar inom olika professioner av Sjuksköterska, Undersköterska, Läkare och Medicinska Sekreterare.

Hur är akutsjukvården indelad?

Akutsjukvård är den medicinska specialitet som innefattar akuta, oplanerade patienter med sjukdomar eller skador som kräver omedelbar vårdinsats i prehospitalt arbete, på akutmottagning och intensivvårdsavdelningar. Akutläkare och akutsjuksköterskor gör en första bedömning av patientens hälsotillstånd i triage.

Vad gör en Intensivvårdssjuksköterska?

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot intensivvård. Som intensivvårdssjuksköterska arbetar du i miljöer som kräver snabba beslut och du leder arbete i akuta situationer. Under utbildningen utvecklar du förmågan att arbeta i team och fatta självständiga, snabba beslut.

Vad tjänar en sjuksköterska på akuten?

40 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur är det att jobba som undersköterska på akuten?

Det är sjuksköterskan som utför prioriteringen, men undersköterskan i teamet ansvarar för att vitalparametrar såsom andningsfrekvens, saturation, puls, blodtryck, temperatur samt EKG tas.

Relaterade inlägg: