Hur är det att jobba som arrestvakt?

Innehållsförteckning

Hur är det att jobba som arrestvakt?

Hur är det att jobba som arrestvakt?

Vad gör då en arrestvakt? Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av mottagning, bevakning och tillsyn av i arrestavdelningen intagna personer. Du kommer också att vara behjälplig med olika transporter, anmälningsupptagning, registerslagning, avvisitering, daktning (fingeravtryck), dokumentation m.m.

Vad har en arrestvakt i lön?

28 600 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad krävs för att bli arrestvakt?

För anställning krävs att du behärskar det svenska språket väl i tal och skrift. Arbetsgivaren lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Du har en positiv människosyn, empatisk förmåga och kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är tydlig, stabil och kan sätta gränser.

Vad är en arrestvakt?

Arbetsuppgifterna som arrestantvakt, tidigare vaktkonstapel, kan variera beroende på i vilken polisarrest som personen är placerad. Vanliga arbetsuppgifter i polisarresten är att jobba i intaget där arrestvakten ansvarar för mottagning och avvisiterar den intagne och dess tillhörigheter.

Vad krävs för att jobba inom kriminalvården?

B-körkort ställs nästan alltid som ett krav för att kunna anställning. Eftergymnasial utbildning, gärna med beteendevetenskaplig, juridisk eller samhällsvetenskaplig inriktning liksom arbetslivserfarenhet inom social omsorg, kriminalvård, säkerhetsarbete, psykiatri eller annat socialt arbete, är meriterande.

Vad händer när man blir gripen?

Om det finns skäl att anhålla en person kan ett beslut om att gripa personen i brådskande fall fattas av en polis. Efter förhöret beslutar åklagaren att den gripne ska anhållas, om det finns skäl för det. ... Om personen inte ska anhållas, ska beslutet om gripande omedelbart hävas.

Vad krävs för att jobba som kriminalvårdare?

Hur söker jag till utbildningen? Du söker en tjänst hos Kriminalvården. Om du får tjänsten blir du aktuell för utbildning. Alla lediga tjänster finns på www.kriminalvarden.se/lediga-jobb.

Vad krävs för att jobba på fängelse?

Kravet är gymnasiekompetens eller likvärdig utbildning och erfarenhet. Kriminalvårdsutbildningen är ungefär 23 veckor och där utbildning på kompetenscenter varvas med arbete ute på verksamhetsstället. Fem månader efter påbörjad utbildning, görs en samlad bedömning för möjlighet till tillsvidareanställning.

Hur lång utbildning väktare?

För att bli väktare måste du gå grundutbildningarna som betecknas VU1 och VU2 (Väktarutbildning 1 och 2). Läser du Väktarutbildning 1 på Bevakningsbranschens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd (BYA) så pågår utbildningen under nio dagar, måndag till fredag med helguppehåll och sedan fortsättning veckan efter.

Relaterade inlägg: