Hur blir man Analytiker?

Innehållsförteckning

Hur blir man Analytiker?

Hur blir man Analytiker?

För att bli finansekonom, finansanalytiker eller värdepappersmäklare ska man i allmänhet ha en ekonomisk högskoleutbildning, gärna med inriktning på finansiering/finansiell ekonomi.

Vad betyder finansanalytiker?

Finansanalytiker analyserar aktier eller obligationer och är specialiserade på bestämda företag eller branscher och kan ha titlar som aktieanalytiker, ränteanalytiker eller fondanalytiker. Finansanalytikern samlar in information om utvecklingen inom de företag eller branscher man bevakar.

Hur blir man finans analytiker?

För att bli analytiker behöver du utbildning på högskola eller universitet. Om du vill bli finansanalytiker och arbeta på till exempel banker, kapitalförvaltningsbolag och liknande bör du ha studerat på ekonomiprogrammet med inriktning mot finans.

Vad gör en analytiker?

De fokuserar på centralbankernas agerande och räntesättning och analyserar ländernas förhållanden och stora världshändelser. Med hjälp av olika ekonomiska analysmetoder kan nationalekonomen dra slutsatser kring vilka konsekvenser politiska beslut får för samhällsekonomin och för människorna i samhället.

Vad gör en Finansekonom?

Som finansekonom kan du arbeta med att låna upp pengar och med att låna ut och placera kapital i olika värdepapper. ... Som finansekonom på ett företag kan din uppgift vara att se till att företaget får så fördelaktiga lån som möjligt.

Hur mycket tjänar en analytiker?

Marknadslönen 2021 för marknadsanalytiker ligger mellan 40 000 och 50 000 kronor per månad. Samlar in, bearbetar och analyserar information och data om marknader. Gör prognoser inför framtiden gällande nya och befintliga marknader.

Hur mycket tjänar en Finansekonom?

Löneskillnader mellan män och kvinnor
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201544 700 kronor59 900 kronor
201645 400 kronor61 300 kronor
201748 500 kronor63 600 kronor
201847 000 kronor67 500 kronor

Relaterade inlägg: