Kan man ta ut föräldradagar?

Innehållsförteckning

Kan man ta ut föräldradagar?

Kan man ta ut föräldradagar?

Du kan ta ut föräldrapenning till och med den dag barnet fyller 12 år eller när barnet slutar i årskurs 5 i grundskolan. Men efter att barnet har fyllt 4 år kan ni bara spara 96 dagar sammanlagt. Om det finns fler än 96 dagar kvar för barnet försvinner de dagarna.

Får man vara föräldraledig åt varsitt barn?

Om ni är två föräldrar kan ni också ta ut föräldrapenning för varsitt barn och på så sätt vara hemma samtidigt. Har du ensam vårdnad har du rätt till alla dagar.

Kan man jobba 25 procent?

Om du får arbeta extra timmar utöver din normala anställning så fyller du också i det antal timmar som du har arbetat extra dag för dag. ... Är du exempelvis är anställd i genomsnitt 10 timmar per vecka så ska du fylla i 25 procent omfattning.

Vem är skyldig att betala YKB?

All utbildning nödvändig för arbetet (YKB, ADR o. dyl.) bekostas av arbetsgivaren.

Hur många timmar är en heltid inom transport?

Om dina anställda utför vägtransporter måste du se till att de inte jobbar mer än den genomsnittliga veckoarbetstiden på 48 timmar. Om det behövs kan arbetstiden utökas till 60 timmar, men bara om dina anställda jobbar i genomsnitt 48 timmar i veckan under en fyramånadersperiod.

När kan man ta ut föräldrapenning?

Kan jag få föräldrapenning innan barnet har fötts? Du som är gravid kan börja ta ut föräldrapenning 60 dagar innan din beräknade förlossning. Båda föräldrarna kan också ta ut föräldrapenning för att delta i föräldrautbildning innan barnet föds.

Kan jag ta ut Lägstanivådagar på helgen?

Ja, det kan du. Lägstanivådagar kan du använda på helger, även om du inte brukar arbeta då. Du kan även ta ut föräldraledighet på sjukpenningnivå men då måste du även även göra det på minst en sammanhängande dag till exempel fredag, lördag och söndag eller lördag, söndag och måndag.

Kan man ta Dubbeldagar?

När föräldrar tar ut en dubbeldag så räknas två dagar av, en för varje förälder. Föräldrar kan som mest ta ut 30 dubbeldagar. Uttaget av dubbeldagar ingår inte i de dagar som är reserverade för endera föräldern. Det går bra att ta ut dubbeldagar på olika nivåer.

Relaterade inlägg: