Vad får en busschaufför göra?

Innehållsförteckning

Vad får en busschaufför göra?

Vad får en busschaufför göra?

Förare i lokal eller regional linjetrafik kör bestämda linjer efter tidtabell. I arbetet ingår att sälja och kontrollera biljetter och färdbevis och ropa ut hållplatserna. Efter avslutat pass redovisas kassan. En bussförare kan också hantera paket och annat gods som skickas med bussen.

Vilken utbildning krävs för busschaufför?

Har du fyllt 21 år och går YrkesVux/Komvux krävs förutom ett körkort för buss även 140 timmars YKB-grundutbildning. För de som går utbildningen via gymnasiet och Fordons- och Transportprogrammet, gäller 280 timmars YKB-grundkurs.

Vad krävs för att få köra buss?

Med behörigheten D får du köra bussar oavsett antal passagerare eller längd. Du får också dra ett lätt släp med totalvikt på högst 750 kg. Ansökan om körkortstillstånd och läs mer om vilka krav som gäller för att ta ett D-körkort.

Hur många timmar jobbar en bussförare?

En busschaufför får köra lagligt i 9 eller i undantagsfall 10 timmar på ett arbetspass. Men de har också annat arbete, till exempel olika transporter, lastning och urlastning. Gränsen för den totala arbetstiden är 15 timmar per dag. Eller 10 timmar vid nattarbete.

Vad krävs för att ta b96 körkort?

ha fyllt 18 år. ha ett giltigt körkortstillstånd (gäller inte om du ska göra prov för utökad behörighet B och redan har ett körkort med behörighet B). Du ansöker om körkortstillståndet hos Transportstyrelsen. vara permanent bosatt i Sverige eller ha studerat här i minst sex månader.

Relaterade inlägg: