Hur blir man elmontör?

Innehållsförteckning

Hur blir man elmontör?

Hur blir man elmontör?

Bra grundutbildning erbjuds på gymnasieskolans El- och energiprogrammet. Motsvarande utbildning kan finnas på komvux. Påbyggnadsutbildning finns inom Yrkeshögskolan. Lärlingsstegen regleras i de fackliga avtal som finns i branschen.

Vad gör man som montör?

Precis som titeln antyder så arbetar en montör främst med att montera olika typer av teknisk utrustning. Det finns en rad olika arbetsområden du kan verka inom. Du kan jobba som VVS-montör, fordonsmontör, takmontör eller elmontör för att nämna några exempel.

Hur blir man Distributionselektriker?

Utbildningen är ett år lång, terori varvas med lärande i arbete och du är berättigad till studiemedel via CSN. Det finns ett mycket stort behov, både nationellt och regionalt, av distributionselektriker som arbetar med infrastrukturfrågor inom energiförsörjning.

Hur mycket tjänar en elmontör?

28 700 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur mycket tjänar man som montör?

27 000 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Relaterade inlägg: