Vad finns inne i Turning Torso?

Innehållsförteckning

Vad finns inne i Turning Torso?

Vad finns inne i Turning Torso?

Det finns 148 lägenheter från kub tre till kub nio. Varje våningsplan består i princip av en kvadratisk del kring kärnan, samt en triangulär del som delvis bärs upp av ett utvändigt stålbärverk. Hela konstruktionen vrider sig 90 grader på sin väg upp.

Hur är Turning Torso byggt?

Turning Torso består av nio kuber som totalt vrider sig ett kvarts varv nerifrån och upp. Den utanpåliggande stålkonstruktionen har en förstyvande effket som minskar tornets rörelse vid storm. Varje kub omfattar fem våningsplan.

Hur mycket vrider sig Turning Torso?

Turning Torsos huskropp vrider sig 90 grader på sin väg upp. Konstruktionen bygger på nio kuber med fem våningsplan om 400 kvadratmeter boyta per plan. Lägenheterna har en hög materialstandard och byggnaden är konstruerad och utformad för att hålla en hög miljöstandard.

När blev Turning Torso klart?

14 februari 2001 Turning Torso/Construction started

Vad är Turning Torso för någonting?

Turning Torso (engelska för ”vändande eller svängande bål/överkropp”) är Sveriges och Nordens högsta skyskrapa belägen vid Lilla Varvsgatan i Västra Hamnen, Malmö och invigd 27 augusti 2005. Byggnaden är ritad och konstruerad av arkitekten Santiago Calatrava och ägs av HSB Malmö.

När började man bygga Turning Torso?

14 februari 2001 Turning Torso/Construction started

Hur många våningar är det på Turning Torso?

57 Turning Torso/Floors

Relaterade inlägg: