Vad är Blockning?

Innehållsförteckning

Vad är Blockning?

Vad är Blockning?

Blockning går ut på att du blöter ner fibrerna in till den innersta kärnan och sedan lägger projektet till rätta och låter det torka.

Hur kortar man av en stickad tröja?

Lade tillfälligt den avklippta biten åt sidan och rensade sedan bort lösa garndelar både från tröjan och den avklippta biten. Man vill ju ha ett sammanhängande varv på tröjan att börja sticka på och också på den avklippta delen som repas upp. Det blir inte särskilt mycket svinn från garnet efter att tröjan klippts av.

Vad är belägg i stickning?

Att klippa i sitt stickade plagg är för väldigt många väldigt ångestladdat. ... Det är stickatbelägg längst upp på ärmarna. Dessa skall sys fast på insidan sedan för att täcka över den uppklippte kanten. Jag väljer att sticka belägget fram och tillbaks för att den skall vara mera flexibel.

Hur förlänger man en stickad tröja?

Har ärmen eller fram- och bakstycket blivit lite för kort och du önskar förlänga det? I denna video visar vi hur man sätter maskorna från en ärm på stickor, klipper bort resåren för att sedan förlänga ärmen först med rätstickning och sedan resår. Övergången blir nästan helt osynlig.

Kan man repa upp stickning bakifrån?

Bestäm hur långt ner du vill repa upp. Plocka upp den högra maskdelen på varje maska bakifrån. På det viset kommer maskorna vända åt rätt håll när du är klar och du kan börja sticka igen. Om garnänden hamnar i fel sida, så är det bara att flytta över maskorna på den andra stickan.

Relaterade inlägg: