Vad betyder utvecklingssamtal?

Innehållsförteckning

Vad betyder utvecklingssamtal?

Vad betyder utvecklingssamtal?

Ett utvecklingssamtal är ett planerat och strukturerat samtal där du och din chef bland annat pratar om din utveckling på jobbet, frågor kring dina arbetsuppgifter och din roll samt individuella och organisatoriska målsättningar.

Vad ska man säga på ett medarbetarsamtal?

Medarbetarsamtalet ska fokusera på din prestation och din utveckling. Du ska även få information och stöd för att kunna göra ett jobb som både du och din chef är nöjda med. Samtalet ska också vara ett tillfälle för dig att prata om saker du funderat på, undrar över eller vill förbättra.

Vad gäller vid utvecklingssamtal?

Det ska vara ett samtal som fokuserar på eleven och eleven ska få möjlighet att vara delaktig och bli lyssnad på. Samtalet ska ha formen av en väl förberedd och strukturerad dialog mellan lärare, elev och vårdnadshavare, där alla parter kan bidra med information om hur eleven trivs och utvecklas på bästa sätt.

Varför utvecklingssamtal?

Se utvecklingssamtalet som ett sätt att berätta för din chef om dina intressen och möjligheter. Våga ta upp det som är viktigt för dig. Ni bör tala om aktuella arbetsuppgifter, arbetssituation, utvecklingsmöjligheter och kompetensutveckling . Både dina och företagets behov ska styra vilken typ av utveckling du bör ha.

Vad betyder Målsamtal?

Utvecklingssamtalet som också kallas medarbetarsamtalet är en proaktiv målstyrd dialog mellan chef och medarbetare, där man samtalar om organisationens mål och hur den enskilde individen ska bidra till organisationen och sin egen utveckling.

Relaterade inlägg: