Vad gör man på frisör linjen?

Innehållsförteckning

Vad gör man på frisör linjen?

Vad gör man på frisör linjen?

Frisörgymnasium - för dig som vill skapa och styla med hår. Är du social, skapande och vill jobba med hår och skönhet? Att läsa till frisör, barberare och hår- och makeupstylist leder till kreativa yrken som ständigt utvecklas! Du läser inriktningen Frisör, barberare och hår- och makeupstylist på Hantverksprogrammet.

Varför vill man bli frisör?

Du kan jobba varsomhelst i världen Frisöryrket finns överallt och även om hårmodet skiljer sig är hantverket i grunden detsamma. På många salonger runtom i världen går det dessutom utmärkt att tala engelska. Det gör att frisör är ett perfekt yrke för den som vill ha möjlighet att bo och jobba utomlands.

Vilken Frisörutbildning är bäst?

Sveriges bästa frisörutbildning! Svenska Frisörskolan bedriver exklusiva frisörskolor och har några av de bästa lärarna och samarbetspartners som finns att tillgå i frisörbranschen! Skolans ambition är att utbilda elever till att bli kreativa och konstnärliga frisörer som är mycket attraktiva på arbetsmarknaden.

Kan man bli frisör utan utbildning?

I Sverige finns idag inga krav eller kontroller på den som utövar frisöryrket, vem som helst kan arbeta som frisör eller driva salong utan varken kunskap eller utbildning.

Hur är det att plugga till frisör?

Vi lär oss olika klippningar, färgningar och uppsättningar. I kursen Material och miljö får vi lära oss alltifrån kemin i schampo, till olika kundtyper och hur man hanterar dem. Även om det är en mer teoretisk kurs känns det roligt, just för att vi själva har valt att gå den här linjen.

Vad gör en frisör?

Frisörer klipper, behandlar och vårdar hår. ... En frisör gör också kemiska behandlingar som permanent, färgning och blekning. Andra tekniker är till exempel uppsättningar, läggningar och hårförlängningar. Frisöryrket är ett hantverksyrke, men det är också ett serviceyrke.

Hur mycket kostar det att bli frisör?

Kursavgifter: 1500 timmar kostar 129 000 kronor. 1000 timmar 86 000 kronor. 500 timmar kostar 45 000 kronor.

Vilken bransch tillhör man som frisör?

Som frisör är det vanligt att man arbetar inom kropps och skönhetsvård. Liknande yrken är till exempel herrfrisör, hårstylist och damfrisör.

Vart kan man utbilda sig till frisör?

För att arbeta som behörig frisör krävs grundutbildning och en så kallad färdigutbildning som avslutas med gesällprov. Färdigutbildningen innebär praktisk yrkesutövning i mellan 1,5 till 2 år. Det finns tre utbildningsvägar till yrket - gymnasieskolan, privata utbildningsanordnare samt lärlingsutbildning.

Hur kan man utbilda sig till frisör?

När grundutbildningen på gymnasieskolan (nivå 1) är klar avlägger du delprov. Efter det följer färdigutbildning på ett frisörföretag eller eftergymnasial färdigutbildning i 2000 timmar (nivå 2) innan du kan avlägga det slutliga gesällprovet och bli behörig frisör.

Relaterade inlägg: