Varför svenskämnet?

Innehållsförteckning

Varför svenskämnet?

Varför svenskämnet?

Svenskämnets syfte Utbildningen i ämnet svenska syftar till att hos eleverna stärka den personliga och kulturella identiteten, att utveckla tänkandet, kreativiteten och förmågan till analys och ställningstagande.

Vad är Ämneskonstruktion?

Sjöstedt konstaterar att svenskämnet både i praktiken och teoretiskt är en liberal/progressiv ämneskonstruktion, dvs. ett ämne som utmärks av osynlig pedagogik där eleverna får göra framsteg i sin egen takt.

Vad är Sv2?

2.1 Svenska som andraspråk Svenska som andraspråk är ett kärnämne inom grundskolan och gymnasiet. Ämnet är avsett för elever som har svenska som sitt andraspråk, dvs. har ett annat språk som modersmål. Svenska som andraspråk benämns också svenska2 eller Sv2.

Vad ingår i svenskämnet?

Kärnan i ämnet svenska är språk och litteratur. Språket är människans främsta redskap för reflektion, kommunikation och kunskapsutveckling.

Vad betyder svenskämnet?

Kärnan i ämnet Svenska är språk och litteratur. Genom språket kan människan uttrycka sin personlighet, och med hjälp av skönlitteratur, texter av olika slag och olika typer av medier lär hon känna sin omvärld, sina medmänniskor och sig själv. ...

Varför är det viktigt att lära sig språket?

Ju fler språk du förstår, desto större blir din värld och dina möjligheter att ta del av den. Att kunna flera språk ger dig fler sätt att tänka och att ta del av andras tankar från när och fjärran, nutid och dåtid. Fler språk hjälper dig att utveckla nya sidor hos dig själv och att nå din fulla potential.

Varför lära dig svenska?

Språket är en nyckel till samhället Börja lära dig svenska så snabbt som möjligt. Det är viktigt för att du ska kunna etablera dig i det svenska samhället.

Vad gör man på konstruktion 1?

Konstruktion 1, 100 poäng

  1. Introduktion i produktionstekniska förutsättningar, kvalitet och lönsamhet enligt modern produktionsfilosofi.
  2. Teknikmetoder och konstruktionsmetoder inom något eller några områden, till exempel produktutveckling och byggnation.

Relaterade inlägg: