Vad krävs för att jobba med ekobrott?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att jobba med ekobrott?

Vad krävs för att jobba med ekobrott?

Ekonomisk brottslighet är ofta komplicerad och kräver flera olika kompetenser för att utredas framgångsrikt. Hos oss arbetar specialutbildade åklagare, poliser, revisorer, analytiker och andra specialister tillsammans under gemensam ledning och styrning i särskilda utredningsteam.

Hur många anställda på Skatteverket?

Antalet anställda vid Skatteverket är cirka 10 500.

Kan Skatteverket göra husrannsakan?

Enligt 4 § får åklagaren uppdra åt Skatteverket att medverka i en husrannsakan som företas av en polisman. Det innebär då att Skatteverket får vara med och genomsöka de utrymmen som är föremål för husrannsakan. Husrannsakan genomförs av polisen, oftast efter förordnande av undersökningsledaren, åklagaren eller rätten.

Vilken myndighet granskar Skatteverket?

Syftet är att kontrollera att företagen inte undanhåller skatter och att motverka brottslighet. Skatteverket granskar förekomst av oredovisad arbetskraft bland företag, främst inom branscher där det finns en stor andel inhyrd personal.

Vad jobbar Ekobrottsmyndigheten med?

Ekobrottsmyndigheten är en myndighet som arbetar med att bekämpa ekonomisk brottslighet, eller ekobrott som det även kallas.

Vilka jobbar på BRÅ?

Här arbetar cirka 150 medarbetare med olika kompetenser – allt från kriminologer och samhällsvetare till statistiker och systemutvecklare. Brås inriktning är att: vara en attraktiv arbetsplats där alla gemensamt bidrar till kunskap och utveckling i rättsväsendet.

Hur många kontor har Skatteverket?

Vi finns på många olika platser i landet Våra kontor finns på ett femtiotal platser i hela landet.

Relaterade inlägg: