Vad hade Anders Behring Breivik för vapen?

Innehållsförteckning

Vad hade Anders Behring Breivik för vapen?

Vad hade Anders Behring Breivik för vapen?

Under attentatet på Utøya använde gärningsmannen, nynazisten Anders Behring Breivik, bland annat ett halvautomatiskt Ruger Mini 14-gevär.

Hur stoppades Breivik?

Bild 1 av 1 Rättegången mellan Anders Behring Breivik och norska staten har inletts. SKIEN. Anders Behring Breivik stoppades av fängelseledningen från att skicka brev till seriemördaren Peter Mangs. Hans avsikt var att etablera ett ”Ariskt brödraskap” på svenska fängelser.

Hur många dog i Breivik?

I dag är det tio år sedan 69 personer blev skjutna på den norska ön Utøya. Det var ungdomar som var aktiva inom politiken i det norska arbeiderpartiets ungdomsförbund som dödades. Det var norrmannen Anders Behring Breivik som sköt ihjäl dem på Utøja.

Vad var det för läger på Utöya?

Platser för händelserna i Oslo och Buskerud. Terrorattentaten i Norge 2011 var ett tvådelat terrorattentat, dels riktat mot Regjeringskvartalet i centrala Oslo och dels mot det norska Arbeiderpartiets ungdomsförbund Arbeidernes ungdomsfylkings årliga sommarläger, med 560 deltagare, på ön Utøya.

Kan Breivik bli frigiven?

Den terrordömde norske massmördaren Anders Behring Breivik vill bli villkorligt frigiven. ... Anders Behring Breivik har, precis som alla fängelsedömda i Norge, rätt till domstolsprövning av villkorlig frigivning när tio år av straffet har avtjänats.

Hur många dog i Utøya?

Den uppgavs antalet döda i Oslo till åtta och på Utøya till 69 personer, varav en dött på sjukhus, bland dem en polisman som var anställd som vakt på ön, samt en av lägerledarna.

När greps Breivik?

Klockan var någonstans mellan 18.32 och 18.34 den 22 juli. En specialstyrka på Utøya riktade sina vapen mot en terrorist. – Ju fortare jag kommer till förhör, desto snabbare kan vi börja förhandla, sa Anders Behring Breivik. Bilden på Anders Behring Breivik framför gröna träd är tagen bara sekunder efter att han greps.

När greps Anders Behring Breivik?

Han utförde ensam terrorattentaten i Norge 2011, har erkänt och är dömd för brotten. Den sprängde Breivik en bomb i regeringskvarteret i Oslo, vilket resulterade i åtta dödsfall....Anders Behring Breivik[redigera | redigera wikitext]
Personlig information
Gripen
StraffForvaring 21 år

Relaterade inlägg: