Vad heter läroplanen?

Innehållsförteckning

Vad heter läroplanen?

Vad heter läroplanen?

Läroplan (Lgr11) för grundskolan samt för förskoleklassen och fritidshemmet - Skolverket.

När börjar den nya läroplanen gälla?

Den kommer nya läroplaner och kursplaner i grundskolan, grundsärskolan, sameskolan och specialskolan. Här kan du läsa om ändringarna och få stöd för ditt arbete utifrån dem.

Vad är nytt i Lgr 22?

Det här är nytt Det finns ändringar i alla kursplaner på grundskolenivå. Det har också kommit nya formuleringar om sexualitet, samtycke och relationer och annat värdegrundsarbete i läroplanernas inledande delar.

Vad heter läroplanen för gymnasiet?

Läroplan (Gy11) för gymnasieskolan - Skolverket.

Hur används läroplanen?

Som lärare läser du läroplanen som en helhet för att förstå hela uppdraget och relationen mellan ämnesplanens olika delar. Läroplanens del 1 och 2 gäller alla år i gymnasieskolan. De beskriver den värdegrund, kunskapssyn och de mål och riktlinjer som ska genomsyra hela utbildningen.

När uppdaterades Skolverket senast?

Det nya slutdatumet är utgången av juni 2028. Lag (2021: 453) om ändring i lagen (2010: 801) om införande av skollagen.

När träder den nya läroplanen i kraft?

Ändringar i läroplanen, del 1 och 2 Ändringarna träder i kraft den men ska tillämpas första gången på utbildning från och med den . Förordning (SKOLFS 2021:10) om ändring i förordningen (SKOLFS 2012:101) om läroplan för vuxenutbildningen.

Vad är nytt i Lgr 11?

Formuleringarna handlar om jämställdhet, sexualitet, samtycke och relationer och om andra delar av skolans värdegrundsarbete och börjar gälla den . ...

Vad är läroplanen för förskolan?

  • Läroplan för förskolan. Läroplanen tar upp barnens utveckling och lärande, barnens inflytande i verksamheten och relationen till föräldrarna. Den tar också upp hur förskolan ska samverka med förskoleklassen, skolan och fritidshemmet.

Vad är läroplanen för grundskolan och fritidshemmet?

  • Läroplan för grundskolan samt för förskoleklassen och fritidshemmet Läroplanen innehåller fem delar: skolans värdegrund och uppdrag, övergripande mål och riktlinjer för utbildningen, förskoleklassen, fritidshemmet samt kursplaner som kompletteras med kunskapskrav.

Hur tar läroplanen upp barnens utveckling?

  • Läroplanen tar upp barnens utveckling och lärande, barnens inflytande i verksamheten och relationen till föräldrarna. Den tar också upp hur förskolan ska samverka med förskoleklassen, skolan och fritidshemmet.

Relaterade inlägg: