Vad består world wide web av?

Innehållsförteckning

Vad består world wide web av?

Vad består world wide web av?

World wide web, www eller webben som det också kallas är de hemsidor som är uppladdade på en server som är sammankopplade med andra server och tillsammans utgör internet. Webben har gått från att vara menat ett intranät till att bli hela världens tillgång, dock med vissa begränsningar.

Vem kom på Google?

Larry Page Sergey Brin Google/Founders Den startades 1998 av Larry Page och Sergey Brin. Namnet Google kommer av den matematiska termen ”googol” som betecknar talet 10100.

Vem startade arbetet med att skapa internet och varför?

Internet handlade från början om att få datornätverk att kommunicera. World Wide Web uppfanns 1991 av britten Tim Berners-Lee. Plötsligt kunde man göra egna hemsidor och surfa runt bland andras på nätet. ... När auktoritära regimer väljer att stänga ner internet blir det uppenbart att de är hotade.

Vem kom på ARPANET?

Defense Advanced Research Projects Agency ARPANET/Inventors

Hur gammalt är internet?

På 1960-talet kom amerikanska försvaret på sätt att koppla ihop datorer i nätverk, det var början till internet. Man brukar säga att internet — world wide web — föddes den 1 januari 1983. Samma år togs det första e-postmeddelandet emot i Sverige.

Hur stort är internet?

Hälften av jordens befolkning har nu internet 2006 hade cirka 17 procent av jordens befolkning tillgång till nätet, i dag är den siffran 46 procent, eller 3,4 miljarder människor.

När har internet inletts i Sverige?

  • Internets historia i Sverige kan anses ha inletts 1984, då ett svenskt nät för första gången blev en del av Internet.Redan tidigare hade man dock dataförbindelser mellan vissa högskolor och universitet via koppling med modem och UUCP till den europeiska delen av Internet.

Vad är Internets födelse?

  • Internets födelse – 1960-talet I slutet av 1960-talet började det frö att växa som idag vuxit upp till vad vi kallar Internet. Från början handlade det om ett experiment. Ett projekt som resulterade i att man på fyra olika geografiska platser och med fyra olika slags datorer kunde kommunicera med varandra.

Vad är föregångarna till Internet?

  • Föregångaren till internet, ARPANET, skapades av USA :s militära forskningsanstalt Advanced Research Projects Agency, ARPA år 1969. Telekomgiganten AT&T ägde ledningarna som band ihop datorer i ARPANET. Den 29 oktober 1969 ledde Leonard Kleinrock ett forskarlag som lyckades få en UCLA-dator att kommunicera med en dator på ett annat ...

Relaterade inlägg: