Hur såg Poseidon ut?

Innehållsförteckning

Hur såg Poseidon ut?

Hur såg Poseidon ut?

Poseidon, trodde man, styrde över farliga undervattensströmmar och vilda oväder till havs. I konsthistorien brukar han framställas med snäckor i skägg och hår, omslingrad av sjögräs och alger. Ibland drar sjöhästar hans vagn, där han far fram med treudden, ljustret, i sin höjda högerhand.

Vad heter Poseidons vapen?

Treudd (vapen) – Wikipedia.

Hur uppfattades guden Poseidon?

Vid avbildningar brukar Poseidon synas med en treudd som är hans attribut. På bilden ovan syns även en häst och Poseidon sammankopplades med detta djur som han enligt vissa källor ska ha skapat. Det fanns vid sidan av den olympiske guden andra mindre kända grekiska havsgudar, till exempel Nereus och Proteus.

Vart kommer Poseidon ifrån?

Poseidon var en av gudarna inom den grekiska mytologin. Ursprungligen var han vattnets gud, men han blev senare en havsgud och flodernas och källorna yttersta härskare och tempel till hans ära låg ofta nära havet. Han var även jordbävningarnas och hästarnas gud och han associerades även med tjurar.

Hur såg Olympen ut?

Det makedoniska/thessaliska Olympos är Greklands högsta berg med sina 2 918 m ö. ... Det var det mest berömda berget under den grekiska antiken, eftersom gudarna enligt folktron vistades och hade sina boningar där. Berget sågs som skådeplats och hem för de forngrekiska gudarna.

Relaterade inlägg: