Vad heter pokerspel med sju kort per spelare?

Innehållsförteckning

Vad heter pokerspel med sju kort per spelare?

Vad heter pokerspel med sju kort per spelare?

Sjustöt (engelska: Seven Card Stud) är ett pokerspel. I sjustöt får varje spelare upp till sju kort var (därav namnet) varav tre är mörka (dvs. synliga enbart för spelaren själv) och fyra öppna (synliga för alla). Alla kort delas dock inte ut på en gång.

Vad menas med att syna i poker?

Folda / Lägga sig – Att ge upp en hand och avstå från alla rättigheter till potten. Höja – Att göra en insats som är större än de insatser som tidigare har placerats. Syna – Att matcha (dvs. göra en lika stor) insats som en annan spelare har gjort.

Vilka kort ska man spela på poker?

Notera att i vanlig poker så är alla färger lika mycket värda, och att en pokerhand består av endast fem kort. Därför måste eventuellt två spelare dela på potten om deras fem kort är lika mycket värda. Exempel: 4-4-4-7-7 slår 2-2-2-K-K eftersom 4 är högre än 2, och 4-4-4-3-2 slår 2-2-2-A-K av samma anledning.

Hur räknar man poäng i poker?

Poängtabell

  1. Par ger 1 poäng.
  2. Två par ger 2 poäng.
  3. Triss ger 3 poäng.
  4. Straight (stege) ger 4 poäng.
  5. Flush (färg) ger 5 poäng.
  6. Kåk (ett par och en triss) ger 6 poäng.
  7. Fyrtal ger 7 poäng.
  8. Straight flush (färgstege) ger 8 poäng.

Hur spelar jag poker?

I poker spelar man inte med korten som i vanliga kortspel. Oftast gör man inte så mycket alls med dem förutom att dela ut dem och titta på dem. Det man framför allt gör under spelets gång är att spekulera i olika kortkombinationers värde. Spekulationerna manifesteras i satsandet av marker.

Relaterade inlägg: