Hur Källhänvisar man enligt Harvard?

Innehållsförteckning

Hur Källhänvisar man enligt Harvard?

Hur Källhänvisar man enligt Harvard?

I Harvard kan källhänvisningen se ut på två olika sätt. I den första varianten placeras hänvisningen direkt inom parentes efter de meningar där du med egna ord sammanfattat vad någon annan har skrivit, innan punkten. Det andra sättet är att aktivt väva in källornas författare/upphovsmän i texten.

Vad är datum för åtkomst?

Allmän information - uppslagsverk Om en artikel i ett uppslagsverk saknar författare så blir titeln uppslagsord. Vid webbaserade uppslagsverk anges datum för åtkomst eftersom det kan vara oklart om och när förändringar har gjorts.

Hur refererar man till en föreläsning Harvard?

I Harvardsystemet ska de muntliga källorna, så som intervjuer, telefonsamtal, e-post, brev och föreläsningar, inte finnas med i källförteckningen utan anges i en fotnot på de sidor i den löpande texten där de omnämns. När du refererar till muntliga källor bör du ha berörda personers tillstånd.

Hur funkar harvardsystemet?

Harvardsystemet hör till (författare-år)-stilarna och består av två delar, en hänvisning i texten (texthänvisningen) och en bibliografisk beskrivning i källförteckningen (referensen). Informationen som anges i texthänvisningen skall överensstämma med det inledande namnet eller ordet i referensen i källförteckningen.

Hur refererar man till en hemsida i löpande text Harvard?

Om du vill hänvisa till en webbsida i allmänhet och inte till en specifik text eller ett specifikt dokument på webbsidan så anger du antingen webbadressen direkt i parentesen i texten eller som en fotnot på den sida i den löpande texten där den omnämns. Du behöver inte ha med referensen i referenslistan.

Hur refererar man till Kapitelförfattare?

När du refererar till ett kapitel i en bok kan du tänka på det som att du läst en artikel i en tidskrift. Det är författaren av kapitlet och kapitlets titel som du refererar till och som du skriver främst i din referens. Därefter följer I och hela referensen till den bok kapitlet finns i.

Vad är en Tidskriftstitel?

3. Lund: Exempellitteratur. Tidningsartikel/Tidskriftsartikel Artikelförfattare efternamn och förnamn, utgivningsår (copyrightår); artikeltitel; Tidskriftstitel (alt. ... månad och år för tidningsartikeln).

Vad är Källhantering?

Alltså en redogörelse över vilka källor man använt i sitt arbete. Det är med andra ord viktigt att visa varifrån man fått informationen; både utifrån ett upphovsrättsligt och källkritiskt perspektiv.

Relaterade inlägg: