Vad betyder avregistrerad för f-skatt?

Innehållsförteckning

Vad betyder avregistrerad för f-skatt?

Vad betyder avregistrerad för f-skatt?

Skatteverket ska återkalla ett godkännande för F-skatt om innehavaren inte har följt ett föreläggande att lämna inkomstdeklaration. Detsamma gäller om deklarationen är så bristfällig att den inte kan ligga till grund för beskattning.

Hur skaffar man f-skatt?

Ansök om godkännande för F-skatt eller FA-skatt så här:

  1. Gå till verksamt.se .
  2. Logga in på Mina sidor med din e-legitimation.
  3. Klicka på registrera företag.
  4. Starta Skatteverkets tjänst och följ anvisningarna.
  5. Skicka in din ansökan.

Hur lång tid tar det att få tillbaka f-skatt?

Vår ambitionsnivå är att du ska besked om du har blivit godkänd för F- eller FA-skatt inom 3 till 6 veckor. Handläggningstiden kan dock variera, bland annat beroende på hur komplext ditt ärende är och på vår arbetsbelastning.

Har f-skatt?

Att du är godkänd för F-skatt innebär att du som företagare själv sköter inbetalningen av dina skatter och avgifter. Det är också ett bevis för dina uppdragsgivare på att de inte behöver göra skatteavdrag eller betala arbetsgivaravgifter på ersättningen.

Vad innebär indragen f-skatt?

Konsekvensen av att F-skattesedel återkallas är inte att verksamheten upphör. Det som styr om någon ska dra av skatt och betala arbetsgivaravgifter är om betalningsmottagaren är godkänd för F-skatt eller inte. ... Man ska inte betala arbetsgivaravgifter eller särskild löneskatt för juridiska personer.

Hur funkar f-skatt?

Om man krävs på F-skatt har man blivit godkänd av Skatteverket till att själv ansvara för- samt betala in preliminärskatt och sociala avgifter. Kommunalskatt utgör en del av F-skatten, det gör även statlig inkomstskatt och sociala avgifter. Dessa tre är tillsammans F-skatten.

Hur lång tid tar omprövning av deklaration?

Omprövningstiden på beslut om återkallelseavgift är normalt två månader, men det finns också en förlängd tid för begäran om omprövning av beslut om återkallelseavgift (se 66 kap. 9 a § SFL).

Relaterade inlägg: