Vad händer om man fastnar i tullen alkohol?

Innehållsförteckning

Vad händer om man fastnar i tullen alkohol?

Vad händer om man fastnar i tullen alkohol?

Ta med alkohol hem från ett land utanför EU Om du vill ta med dig alkohol utöver den avgiftsfria mängden, måste du betala tull, moms och eventuellt andra skatter för den. ... För alkohol som du tar med dig från ett land utanför EU, utöver den avgiftsfria mängden, måste du betala tull, moms och svensk alkoholskatt.

Får man köpa alkohol i Danmark och ta med till Sverige?

För införsel av alkohol från ett EU-land gäller att man får ha med sig en mängd motsvarande sitt egna, eller sin familjs, personliga bruk. Den som för in alkoholen ska även ha fyllt 20 år, köpt alkoholen själv och själv transporterat den in till Sverige.

Vad händer med beslagtagen alkohol?

Men den beslagtagna alkoholen i tullens lager tas om hand på bästa sätt, försäkrar Ulf Ängemo. - Det åker in i en maskin och krossas. Sen sorteras aluminium, plast och glas ut och återvinns. Och av alkoholen blir det biogas.

Får man köpa alkohol i Danmark när man är 16?

I Sverige är det 20-årsgräns som gäller för att köpa alkohol över 3,5 procent på Systembolaget. I Danmark ser det helt annorlunda ut. Där säljs det alkohol i matvarubutiker och åldersgränsen är 16 år för öl och vin upp till 16,5 procent. Över den alkoholhalten är åldersgränsen 18 år.

Hur mycket alkohol får du ta med dig i Sverige utan att betala skatt?

  • Så här mycket alkohol får du ta med dig in i Sverige utan att betala skatt: 1 liter spritdryck eller 2 liter starkvin eller 2 liter mousserande vin 4 liter vin 16 liter starköl Du ska alltid betala skatt och tullavgift för allt som är värt mer än 4 700 kronor om du reser med flyg eller båt.

När får du ta med dig alkohol för privat bruk?

  • När du kommer hem från en resa utomlands får du ta med dig alkohol för privat bruk utan att betala några avgifter. Mängden avgiftsfri alkohol du får ta med dig beror på i vilket land du har köpt alkoholen – i ett annat EU-land eller i ett land utanför EU. Det finns regler du måste följa oavsett var du köpt alkoholen.

Vad händer när man slutar dricka alkohol?

  • Vad händer när man slutar dricka alkohol? Det händer en mängd bra saker i kroppen på bara en månad. De allra viktigaste effekterna märks på det centrala nervsystemet. Många känner sig piggare, tänker klarare och får mindre problem med ångest och sömnstörningar.

Relaterade inlägg: