Varför får man vägglöss?

Innehållsförteckning

Varför får man vägglöss?

Varför får man vägglöss?

Vägglusen (Cimex lecturalis) är en insekt, en skinnbaggesläkting som suger blod på människor och därför främst finns i sovrum för att kunna komma fram och suga blod på natten. Vägglöss sprids via kläder, textilier och bohag men kan själva sprida sig till angränsande bostäder om de förekommer i mycket stora mängder.

Kan vägglöss klättra på plast?

Kontrollera att ditt rum är fritt från vägglöss. Vägglöss kan inte klättra på hala ytor. ... Om du inte hittar några tecken på vägglöss, placera bagaget på en hård yta en bit bort från sängen. Vill du packa upp dina kläder är det bra att lägga dem i tätslutande plastpåsar innan du lägger in kläderna i garderoben.

Finns vägglöss i Sverige?

Vägglöss är numera ett vanligt förekommande problem i Sverige. Från att för tio år sedan inte sanera vägglöss alls har Anticimex saneringar ökat med mellan 5 och 20 procent varje år under den senaste femårsperioden. Men nu är alltså trenden bruten.

Hur lång tid tar det att få bort vägglöss?

Bekämpa inte vägglössen själv – Anlita ett saneringsföretag. Hur lång tid tar det för att bli av med vägglössen? Bor man själv tar det ungefär 2-3 månader för ett saneringsföretag att bli av med vägglössen. Har man en barnfamilj tar det ungefär ett halvår.

Hur länge klarar sig vägglöss utan blod?

Nymfer överlever minst två månader utan föda, medan en vuxen vägglus klarar mer än tio månader. Vägglusen kan vid brist på föda och rätta förhållanden (för kallt, men inte tillräckligt för att döda den) gå in i dvala.

Relaterade inlägg: