Måste man ha munskydd när man går till tandläkaren?

Innehållsförteckning

Måste man ha munskydd när man går till tandläkaren?

Måste man ha munskydd när man går till tandläkaren?

Vi rekommenderar att du använder munskydd när du besöker oss. Det går bra att använda ett eget, men saknar du munskydd får du ett av oss. Samma rekommendation gäller för eventuell medföljare.

Måste man betala om man missar tandläkaren?

Får du förhinder och inte kommer på din bokade tid eller om du lämnat återbud för sent, får du betala för det planerade besöket. Hur mycket du får betala beror på hur lång tid som var bokad. För barn och ungdomar kostar det från 200 kronor och för vuxna från 360 kronor.

När måste man betala för tandläkaren?

Du som är försäkrad i Sverige har kostnadsfri tandvård till och med det år du fyller 23 år. Det år du fyller 24 år och ska betala tandvården själv kan du få statligt tandvårdsstöd. Om du har särskilda behov av tandvård, kan du även ha rätt till tandvårdsstöd från din region.

Vem har rätt till nödvändig tandvård?

Vem utfärdar Tandvårdsintyg? Intygen utfärdas vanligen av kommunens biståndshandläggare, distriktsjuksköterskor, sjuksköterskor, LSS-handläggare och personal inom psykiatrin. Personer som har omfattande hjälp av kommunen men inte har något Tandvårdsintyg, ska vända sig till sin biståndshandläggare i sin hemkommun.

Relaterade inlägg: