Måste man ha en energideklaration?

Innehållsförteckning

Måste man ha en energideklaration?

Måste man ha en energideklaration?

Även om en byggnad inte behöver ha en energideklaration är det tillåtet att upprätta och registrera en energideklaration i Boverkets energideklarationsregister. Det är alltid en certifierad energiexpert som gör energideklarationen. För vissa byggnader gäller speciella regler.

Vem ska ansvara för att det finns en upprättad energideklaration om det handlar om ett småhus upplåtet med bostadsrätt?

Den som äger en byggnad som upplåts helt eller delvis med nyttjanderätt måste upprätta en energideklaration. Följ de här stegen för att upprätta en energideklaration: Ta kontakt med en certifierad energiexpert i god tid innan byggnaden upplåts med nyttjanderätt.

Hur går en energideklaration till?

Hur vi genomför energideklaration En certifierad expert från oss gör en besiktning av hela byggnaden och de områden som påverkar energianvändningen. Sedan analyserar våra energiexperter, med hjälp av ett energiberäkningssystem, områden där energianvändningen kan minskas.

Hur länge håller en energideklaration?

En energideklaration är giltig i tio år. Byggnader som är större än 250 kvadratmeter och ofta besöks av allmänheten och byggnader som upplåts med nyttjanderätt ska alltid ha en giltig energideklaration, det vill säga de ska upprätta en ny energideklaration var tionde år.

Relaterade inlägg: