Hur betalar man en buss böter?

Innehållsförteckning

Hur betalar man en buss böter?

Hur betalar man en buss böter?

Betala en tilläggsavgift Du betalar via det inbetalningskort som du fått i samband med biljettkontroll. Har du synpunkter på din tilläggsavgift ska tilläggsavgiften fortfarande betalas inom 10 dagar. Om ditt ärendet återkallas efter utredning gör vi en återbetalning.

Får man åka buss utan busskort?

Du ansvarar själv för att du har en giltig biljett för din resa. Om du saknar giltig biljett riskerar du att en tilläggsavgift. Syftet med biljettkontrollen är att förebygga fuskåkning och fler resenärer som betalar för sig.

Hur betalar man på bussen Stockholm?

Från och med februari i år kan du som åker kollektivt i Stockholm numera blippa ditt betalkort från MasterCard, Visa eller American Express direkt i spärren eller på bussen för att köpa en enkelbiljett. Biljetten är giltig i 75 minuter och kan användas i SL:s hela trafik.

Hur betalar man på en SL buss?

Ditt vanliga bankkort blir nu ditt SL-kort. Från och med den 11 februari 2021 är det möjligt att betala för en enkelbiljett med SL. Nu kan du bara blippa ditt bankkort eller kreditkort direkt mot läsaren på bussen, betalstolpen på perrongen eller hos konduktören.

Måste UL biljetten gälla hela resan?

För att en biljett ska vara giltig för resa måste den finnas med under hela resan och kunna uppvisas vid en eventuell biljettkontroll. Tänk på att ta med din biljett när du reser eftersom en biljett som uppvisas i efterhand inte är giltig för den resa som tilläggsavgiften är utfärdad för.

Kan man åka buss med reskassa?

Från och med 28 oktober måste man ha blippat SL-kortet innan man stiger ombord på bussen för att kunna resa med reskassan. Det betyder att det i nuläget inte går att använda reskassan för biljettköp på bussarna. ... Andra sätt att köpa biljett är i SL-appen, biljettautomat, spärrluckan eller ombud.

Relaterade inlägg: