Måste man ha Matte 2?

Innehållsförteckning

Måste man ha Matte 2?

Måste man ha Matte 2?

Det är enbart en av matematikkurserna Matematik 2 som du behöver läsa. Dvs antingen matematik 2a, 2b eller 2c. Matematik 1a och 2a läses idag av de elever som går yrkesutbildningar på gymnasiet men ger även behörighet på universitetsnivå till vissa program och kurser.

Vad händer om man inte klarar Matte 1b?

Utan godkänt betyg i matte 1, uppfyller man inte kraven för gymnasieexamen, det är så... men i fall du inte kommer uppfylla kraven även med godkänt betyg i matte 1, kommer du behöva komplettera på komvux i alla fall - och på komvux kan du eventuellt få läsa en lättare kurs, Matte 1a.

Får man examen utan matte 2b?

Du kommer alltså att ta examen även om du inte klarar Matte 2b! Som du har nämnt har du rätt till längre tid och stöd om du har en diagnos på dyskalkyli. Det är aldrig för sent att göra en utredning, det kan vara bra att veta hur det står till. Dessutom kan det vara skönt för dig att veta om det.

Vilka utbildningar behöver man inte Matte 2?

Det är ganska många utbildningar på eftergymnasial nivå som kräver ett godkänt betyg i Matte 2. Men det finns utbildningar som inte kräver det. Till exempel journalist, förskollärare, och jurist kräver inte matte 2. Du kan också titta på YH-utbildningar.

Vilka utbildningar kräver matematik 2?

Några exempel:

  • Om du vill bli behörig till sjuksköterska på universitetet krävs kurs 2, och du blir behörig med vilken som helst av kurserna 2a, 2b eller 2c. ...
  • Vill du bli behörig till civilekonomutbildning krävs kurs 3, och då bör du välja b-spåret (eller c-spåret) redan från början.

När krävs matte 2b?

Kursen Matematik 2b (matte 2b) på komvux är en fortsättningskurs efter Matematik 1b. Kursen riktar sig till dig som läser gymnasiekurser inför fortsatta studier inom samhällsvetenskap, ekonomi och humaniora.

Hur många klarar inte matte 2b?

I Sverige blev 50,2 procent av eleverna underkända på nationella provet i matte 2b. I Stockholm var resultatet ännu värre, 52,9 procent blev underkända.

Relaterade inlägg: