Vad händer om man inte kommer in på sitt förstahandsval universitet?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte kommer in på sitt förstahandsval universitet?

Vad händer om man inte kommer in på sitt förstahandsval universitet?

Vad händer om jag har missat att svara? Då stryks alla dina utbildningar. Du får ingen ny chans att svara, men efter sista svarsdag kan du göra en sen anmälan till vissa utbildningar = de som har en välj-knapp.

Vad händer om man kommer in på sitt förstahandsval?

För att du blivit antagen på ditt förstahandsval har alla andra valen under den strukits. Du kommer då inte vara med och prövas på de platserna under det val du har blivit antagen på. Det går heller inte att aktivera strukna utbildningar. ... Du kan göra ett sent val om du vill söka till nya utbildningar.

Kan man komma in på sitt andrahandsval?

Hej, Ja, man kan vara reserv på sitt första hands val och bli antagen till sitt andrahandsval samtidigt. Så du stryks inte från andra alternativ om du inte blivit antagen. Man kan tacka ja att stå kvar som reserv och ja till sin plats på andrahands valet.

När får man veta om man kommer in på högskolan 2021?

Anmälan till höstterminen 2021 (andra antagningsomgången)
15 marsWebbanmälan öppnar på antagning.se och universityadmissions.se
16 juliFörsta antagningsbeskedet med svarskrav
16 juliSen anmälan öppnar
23 juliSista svarsdag
29 juliAndra antagningsbeskedet

Hur många kommer in på sitt förstahandsval?

Antalet antagna till sitt förstahandsval vt 20 000 personer och vt 20, vilket motsvarar en ökning med 3,8 procent. Antalet reservplacerade har minskat, från 100 630 vid första urvalet vt 2018 till 94 673 vid första urvalet vt 2019, vilket är en minskning med 5,9 procent.

Vad händer om man tackar nej till ett gymnasium?

Tackar du NEJ till en erbjuden plats riskerar du att stå utan plats då det inte finns någon garanti att du kommer in via reservantagningen. Vill du stå kvar som reserv till ett högre rangordnat val kan du kryssa i, Jag tackar JA men vill stå kvar som reserv.

Relaterade inlägg: