Hur viktigt är det att Grundmåla?

Innehållsförteckning

Hur viktigt är det att Grundmåla?

Hur viktigt är det att Grundmåla?

Grundfärgen gör att täckfärgen fäster bättre och gör underlaget vattenavvisande vilket minskar risken för fuktskador. När man använder sig av förgrundad panel så bör man tänka på att spikställen och sågytor behöver grundmålas. Kontrollera även så att panelen har tillräckligt med grundfärg på hela ytan.

Kan man skippa grundfärg?

Använd grundfärg och få ett snyggt och hållbart resultat! Det kan vara frestande att hoppa över grundfärgen (primer). Men grundfärgen är målarens hemliga vapen, en genväg till ett bra resultat och en garanti för hållbarhet.

Måste man Grundmåla fasad?

Vanligtvis räcker det med att grundmåla de renskrapade områdena men om din gamla fasadfärg är i dåligt skick så behöver även de “färgade” ytorna målas med grundfärg. Och om den gamla färgen är en alkyd- eller oljefärg så ska den alltid grundmålas.

Vad är skillnaden på grundfärg och vanlig färg?

Grundfärgen säkrerställer en god vidhäftning. Den ser till att den avslutande färgen – täckfärgen – täcker mycket bättre. Med täckande grundfärg uppnår du också en jämn och enhetlig grund. Det gör det sedan lättare för täckfärgen att få en jämn och vacker yta.

Måste man skrapa fasaden?

Du behöver bara skrapa bort färgen som sitter löst eller flagnar. Slarva inte, en dåligt skrapad fasad gör att färgen kommer fästa sämre sen. Den här delen av jobbet är tuff, ta en del av fasaden i taget.

Kan man späda grundfärg?

Helst ska det inte spädas överhuvudtaget utan grundas med riktig grundfärg som har en helt annan uppbyggnad och inträngning.

Relaterade inlägg: