Vad är godkänt på en tenta?

Innehållsförteckning

Vad är godkänt på en tenta?

Vad är godkänt på en tenta?

Det krävs minst 24 poäng för att få godkänt och minst 32 poäng för att få väl godkänt. OBS! Detta är en anonym tenta, och detta försättsblad kommer att tas bort före rättning. ... Koden ersätter dina personuppgifter på tentamen.

Kan man ta examen med tentor?

Har jag rätt att ta med kurser på avancerad nivå i en kandidatexamen? Ja, det går bra, men tänk på att du inte kan återanvända kurser som ingått i en examen på grundnivå i en magister- eller masterexamen.

Får man göra Omtenta om man är godkänd?

För majoriteten av alla som skrivit en tenta som de fått ett godkänt betyg i finns inte möjligheten att förbättra det betyget genom att skriva tentan igen. ... Fenomenet brukar kallas “plussning” och innebär att man kan plussa, och höja, sitt redan godkända betyg på en tentamen.

Hur många klarar tentan?

Det innebär också att vissa av oss kommer bli underkända kanske för första gången i våra liv. Så vad innebär ett underkänt betyg? På Karolinska Institutets läkarprogram har vi inga betyg, bara godkänd (G) och underkänd (U). Gränsen för godkänt på skriftliga tentor brukar ligga på 66% rätt, med viss variation.

Hur många gånger får man göra omprov gymnasiet?

Den som vill ha betyg från grundskolan eller specialskolan i ett eller flera ämnen har rätt att göra en prövning. Det gäller både den som är elev i någon av dessa skolformer och den som inte är elev. Det finns inte någon begränsning av hur många gånger en person kan göra en prövning i samma ämne.

Relaterade inlägg: