Vad händer om man inte lämnar tillbaka en bok?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte lämnar tillbaka en bok?

Vad händer om man inte lämnar tillbaka en bok?

om du inte lämnar tillbaka en bok skickar biblioteket en räkning på boken. om du lämnar tillbaka dina försenade lån behöver du inte betala räkningen. om du betalar för en försvunnen bok och sedan hittar boken kan du inte få pengarna tillbaka. nytt bibliotekskort kostar 10 kr.

När måste man lämna tillbaka boken?

Du kan ha en bok i 12 veckor (om du lånar om två gånger), om ingen står på kö för att låna den. Sedan måste du lämna tillbaka den.

Kan man köpa böcker från bibliotek?

Du kan lämna ett inköpsförslag om boken finns att köpa. Det kan även gå att fjärrlåna boken från ett annat bibliotek. Kan någon annan låna min reserverade bok åt mig? ... Du måste låna den med ditt eget bibliotekskort.

Vad kostar det att tappar bort en bok från biblioteket?

Det kostar 10 kr för barn och 25 kronor för vuxna. Kopiera och skriva ut. Tappa bort eller förstöra en bok....Jag har tappat bort eller förstört en bok.
Bok eller ljudbok för vuxna250 kronor
Musik-cd150 kronor
Tidskrift vuxen50 kronor
Tidskrift barn och ung25 kronor

Hur länge får man låna en bok på biblioteket?

Lånetiden är normalt tre veckor. Om ingen reserverat det du lånat, kan du göra omlån så att lånet förlängs. Bibliotekskortet är giltigt i tre år, därefter måste du förnya det.

Hur länge får man låna en bok från biblioteket?

Lånetid. Lånetiden är vanligtvis 28 dagar. Det finns undantag som exempelvis årets tidskrifter (14 dagar), spelfilm (7 dagar) och nya böcker som är placerade på 7-dagarslån. Om det är kö på mediet blir lånetiden automatiskt kortare.

Måste man lämna tillbaka på samma bibliotek?

Du behöver inte lämna tillbaka på samma bibliotek som du har lånat.

Kan man låna e-böcker på bibliotek?

För att läsa på din smartphone eller surfplatta behöver du ladda hem appen Biblio (som du hittar i App Store och Google Play). Innan du lånar och laddar hem en e-bok till din dator, måste du skapa ett så kallat Adobe-ID samt installera ett program som kan läsa e-boken. Lånetiden för e-böcker är 28 dagar.

Kan man låna om böcker på nätet?

Du kan låna den igen genom att ladda ner filen en gång till, men vänta minst ett dygn innan du försöker. Du kan inte lämna tillbaka en e-bok för att låna en ny bok. Dina e-bokslån syns under Mina lån och går att ladda ner igen därifrån om du vill ha boken på flera olika enheter, som till exempel mobil och läsplatta.

Relaterade inlägg: