Vad ingår i övriga lokalkostnader?

Innehållsförteckning

Vad ingår i övriga lokalkostnader?

Vad ingår i övriga lokalkostnader?

Övriga lokalkostnader Här redovisas kostnader för städning, fönsterputsning och hygien i hyrda lokaler. Här redovisas kostnader för renhållning av lokaler som sophämtning, avfallshantering, snöröjning, trädgårdsskötsel och hyra sopcontainer.

Hur beräknar man lokalkostnader?

Det är fastighets- och serviceenheten som gör beräkningen av lokalhyran per institution. Även övriga kostnader såsom lokalvård och bevakning ska bestämmas per institution så att det blir klart vilka totala lokalkostnader man får räkna med det kommande budgetåret.

Hur bokföra man lokalhyra?

Kostnader för lokalhyra som avser en hyrd lokal och gjorda avdrag för utgifter avseende ett arbetsrum i bostaden hos en enskild näringsidkare klassificeras som lokalkostnader i kontogrupp 50. Kostnader som avser en ägd fastighet klassificeras som fastighetskostnader och utgör därför inte lokalkostnader.

Hur bokföra hyra?

Löpande bokföring Erlagd hyra debiteras normalt något av kontona i kontogrupp 50 beroende på vad hyran avser. Till hyreskostnaden räknas normalt även debiterat belopp för vatten, avlopp, bränsle etc. som fastighetsägaren tar ut i samband med hyran.

Hur bokföra hyresbidrag?

När ett skattepliktigt företag erhåller ett bidrag kan frågan uppkomma om det är en omsättning. Är det en omsättning ska bidragstagaren redovisa utgående moms på samma sätt som vid ersättning vid försäljning. Bedömningen om det är en omsättning eller inte är direkt kopplad till om det finns ett krav på motprestation.

På vilket konto bokförs påminnelseavgift?

Påminnelseavgiften bokförskonto 6990 (Övriga externa kostnader).

Relaterade inlägg: