Hur farliga är fästingar för katter?

Innehållsförteckning

Hur farliga är fästingar för katter?

Hur farliga är fästingar för katter?

Även om fästingen skulle bära på smitta som överförts till katten, så orsakar det oftast inga symptom. Om katten inte visar på några symptom är det inte farligt och det smittar inte vidare. Blir katten plötsligt dålig med feber och ledvärk är det däremot klokt att kontakta veterinär.

Kan katter få fästingar?

Även om många katter och hundar bär på TBE-virus är det ovanligt att de får symtom. Sjukdomen är ännu ovanligare hos katter. De husdjur som trots det blir sjuka kan visa olika symtom: hög feber, vinglighet, kramper eller förändrat beteende.

Vad är bäst mot fästingar på katt?

Frontline är ett av världens mest sålda medel mot fästingar och ohyra. Läkemedlet är ofta gott känd bland husdjursägare och är en av de vanligaste produkterna när det kommer till fästingmedel för hund och katt. Behandlingen motverkar fästingar, loppor och löss och är enkel att utföra av djurägaren själv.

Kan djur få borrelia?

Vanliga fästingar sprider, och infekterar både människor och djur, med bakterien Borrelia burgdorferi, den bakterie som orsakar borrelios. Infektion med B. burgdorferi, är relativt vanligt hos hund i Sverige.

Relaterade inlägg: