Vad ingår i Kamremssats?

Innehållsförteckning

Vad ingår i Kamremssats?

Vad ingår i Kamremssats?

I våra prisvärda kamremskit ingår generellt remspännare, kamrem och löprulle. I vissa kit ingår även vattenpump direkt i kittet. Se respektive kit för exakt innehåll. Tänk på att alltid byta vattenpump vid när du ska byta kamrem / göra kamremsbyte.

Vad Kamaxelrem?

En kamrem sitter i motorns framkant och synkroniserar de olika axlarna i motorn så att motorns driftscykler sker på ett koordinerat vis. Att kamaxeln öppnar ventilerna vid rätt ögonblick i förhållande till vevaxelns position är ett exempel på detta.

Vad gör en kamkedja?

Kamkedjan är sitter i bilens motor och synkroniserar de olika delarna av motorn så att de kan arbeta tillsammans. Den överför vevaxelns rörelser till kamaxeln och är gjord av metallänkar, precis som en kedja, vilket gör att den kan ta tag i olika växlar och hjul.

Vad händer vid Kamremsbrott?

Vad händer när din kamrem går sönder? ... Exakt hur motorn påverkas av att kamremmen går av skiljer sig från motor till motor och hur mycket men mest sannolikt kommer kolvarna slå sönder ventilerna och göra själva kolvarna krokiga. Dessutom kan bitar från de trasiga ventilerna lossna och repa cylinderväggarna.

Relaterade inlägg: