Vad är individbaserad systematisk uppföljning?

Innehållsförteckning

Vad är individbaserad systematisk uppföljning?

Vad är individbaserad systematisk uppföljning?

Webbutbildningen Individbaserad systematisk uppföljning riktar sig till alla som arbetar inom socialtjänsten. Syftet är att förklara nyttan med systematisk uppföljning och ge kunskap om de olika moment som ingår i arbetet.

Vad menas med systematisk uppföljning?

Systematisk uppföljning, SU, innebär att man dokumenterar arbetet med enskilda klienter för att kunna följa upp hur det går för dem och för att kunna sammanställa och använda uppgifterna på gruppnivå för att utveckla och säkra kvaliteten i verksamheten.

Vad är systematisk kunskap?

En person kan också själv utveckla ny kunskap genom att dra slutsatser ur praktiska erfarenheter och upptäckter, genom att syntetisera (kombinera) annan förvärvad kunskap eller genom systematisk forskning med hjälp av vetenskapliga metoder. ... Där diskuteras även hur kunskap kan rättfärdigas.

Vad betyder Propositionell kunskap?

Vetenskaplig kunskap (i resultatform) utgörs av propositionell kunskap: det påstår något om hur världen är beskaffad. För att kunna förstå vetenskapliga resultat måste en individ även ha vissa färdigheter, såsom att kunna läsa, kunna tolka, göras beräkningar samt kunna värdera kritiskt.

Vad är en systematisk analys?

Introduktion. En systematisk översikt (eng: systematic review) är en litteraturöversikt som enligt en specifik metodologi sammanställer all tillgänglig forskning inom ett avgränsat ämnesområde.

Hur gör man en bra uppföljning?

Bestäm i förväg hur målen ska följas upp. Det absolut viktigaste när det gäller uppföljning är att i förväg bestämma hur kommunen ska följa upp målen. Att i efterhand formulera mått är ofta svårt och blir sällan användbart. Analysera i förväg vilken typ av mått som kommunen ska använda för att mäta målen.

Vad är uppföljningssamtal?

Vad är ett uppföljningssamtal? Det är ett enskilt, planerat, regelbundet återkommande samtal mellan medarbetare och chef. Chef och medarbetare stämmer av och följer upp arbetsinnehåll och arbetssituation.

Relaterade inlägg: